Bahan2 tambahan
* 1 1/6 mentega (butter)
* 2 biji kuning telur
* 1 biji putih telur
* Sedikit esen vanilla
* Almond jangan dibuang kulit (bakar / goreng tanpa minyak)
* Almond cincang (bakar / goreng tanpa minyak)
* Paper cup
Cara-cara membuat
1. Campurkan Bahan A dan mentega, putar sebentar.
2. Masukkan kuning telur & putar lagi.
3. Masukkan putih telur, sedikit esen vanilla dan putar sebati.
4. Akhir sekali masukkan Bahan B dan putar hingga rata.
5. Ambil sedikit tepung untuk disalutkan dengan biji almond yang telah dibakar
tadi dan bentuk agar ia sedikit lonjong.
6. Susun dalam dulang pembakar dan bakar dan bakar pada suhu 170’C sehingga
kekuningan.
7. Setelah selesai, celupkan biskut tadi ke dalam coklat masakan dan letakkan
dalam paper cup dan ditabur almond cincang sebagai hiasan.
8. Biarkan coklat mengeras.
9. Simpan di dalam bekas kedap udara.
Topping Coklat :
* Coklat masakan
* Minyak masak
Masak coklat masakan secara ‘double boiler’ sehingga cair.
Masukkan sedikit minyak masak untuk mengilatkan coklat.
P/s: Dengan 1 pek Tepung Biskut Almond London Dhiya anda boleh memperolehi lebih kurang 130 biji biskut Almond London. Dengan harga yang amat murah di pasaran.. memamg tidak dapat di tempat lain. Biskut rangup sedap dan menyelerakan..
RAYA promotion price!!
RM6.50 per pack
(normal price: RM7.50)
*delivery charge*
FOC: self collect
+ charge: pickup point/post
RM6.50 per pack
(normal price: RM7.50)
*delivery charge*
FOC: self collect
+ charge: pickup point/post
No comments:
Post a Comment