Thursday, July 30, 2009

mood: ingin b'cuti..


jom la all my fwen.. kite g bcuti yuk.. tensen la duk kt bando ni.. bkn ade ape pun.. so dat i da pilih 4 tmpt yg agak menarik ati i.. xtau lak u all kn.. tp skrg i limit 6-12pax je.. kalu dpt lg rmi lg syok.. xkesah la sape2 pun nk join.. bley gak tmbahkan silaturrahim gitu..bley la bwk partner msg2.. i amek pakej basic 3hr 2mlm n book 2bilik je tuk ppuan n laki.. bley la save sket.. date lak i reserve on 1st - 3rd nov.. tp tu lom cnfrim lg.. so dat nk wat survey sape2 yg bminat.. korg2 tgk la trip2 kt bwh yg aku attached kn ni k.. smoge jadi la trip ni.. tuk dak2 exsmtms, trip reunion ke balok akan diadakan spt bese ye.. trip aku ni tuk small group je bkn reu sape2 pun.. saje nk releasekan tensen almaklum la da nk jd bini org nti.. hehhehe.. hurry up!! response me plez..

trip2 nye adalah spt berikut..

Chasa Rachado MAA Training Resort, Port Dickson N9
Standard 2 bedroom (8pax) x 2= RM90.00/pax
Standard 3 bedroom (12pax) x 2 = RM86.70/pax

Havana Beach Resort, Pangkor Island Perak
Standard 2 bedroom (6pax) x 2 = RM90.70/pax
Standard 3 bedroom (8pax) x 2 = RM94.50/pax

Sri Sayang Resort Service Apartment, Batu Ferringhi Pinang
Standard Superior (8pax) x 2 = RM54.00/pax
Family Room (12pax) x 2 = RM66.00/pax

Fraser's Pine Resort, Fraser Hills Pahang
Standard 2 bedroom (8pax) x 2 = RM72.50/pax
Standard 3 bedroom (12pax) x 2 = RM66.70/pax

P/s: harge2 tu not including charge2 len lg.. toll, ferry, mkn mnum, minyak n yg sewaktu dengan nye.. harge standard tuk accomodation spanjang pcutian je tau.. so any idea guys??

Tuesday, July 28, 2009

contest photo paling cun!!


at-10-tion
sape2 yg nk gmbo die dilukiskan oleh seorang pelukis yg dasat.. jom sertai contest ni.. klik banner kt bawah ni utk mklumat lanjut.. tarikh tutup 1 ogos 09.. cpt2!!

'Create

Thursday, July 23, 2009

melaka journey


smlm aku jalan2 cr mkn kt melaka.. hohoohho.. kbetulan g kolej kt nilai jap tnye psl konvo.. sbb aku postpone last year punye session.. malangnye xpat join jugak.. pnat je stadi bagai nk rak.. rak sgt ke?? hoohoho.. xpe nti aku amek gmbr kt kedai foto je.. at les xpaya nk bayo mahal2 tuk konvo kan? bezanye xpat nk amek gmbr kt stage je la.. hurm nk wat cmne.. da xde rezki.. tp smlm aku stil enjoy coz dpt kuar ngn my hubby.. wek3 jgn jeles ye.. hehhehe.. pastu g jmpe yayat ngn jojoe kt site tmpt dwg kje.. pastu jln2 kt dataran phlawan.. mklum la sblm ni xpenah jejak kaki lgsg kt sne.. so cm xcited sket la.. then mlm tu afta blk umh yayat n jojoe, kitrg gerak ke umh taca kt ayer keroh lak.. die wat tahlil arwah bapak die.. alfatihah buat arwah, smge rohnye dicucuri rahmat amin.. mkn mee kari, sedap btol.. dpt lak borak2 ngn dwg mmg gamat abes.. lg2 ngn yayat u noe la.. hehehe.. seb baik knduri arwah, kne la mhormati mjlis.. pas mjlis abes kami sume pun bsurai dr umh taca.. aku ngn tunang aku pun terus blk ke kl mlm tu jugak.. penat siut.. aku ketiduran spanjang pjalanan.. tup2 da smpi umh.. hohohoho sian my lalink.. smpi umh da pkul 1:08am.. end of dis story aku pun terus tdo.. bubbye..

wif yayat yg sengal

lunch time a.k.a m'gulor

in front of taming sari's tower

semangat tuk b'perang..

tselit kt kete kebal

rehat sbntar bsama2 kitkat

cak.. cak.. cak..

kt umh yayat n jojoe @ cristal bay

Tuesday, July 7, 2009

video hr ini..


Michael Jackson - You Are Not Alone (LIVE)



Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me

You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says

That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'Lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms

I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Then something whispers in my ear and says

That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

You are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

For you are not alone

video URL here
d/load MP3 here

Monday, July 6, 2009

gomen again..


************************************************************
Institut Integriti Malaysia (IIM)
date close: July 10, 2009

Majlis Daerah Kuala Pilah (MDKP)
date close: July 10, 2009
form application

Yayasan Taqwa Wilayah Persekutuan (YTWP)
date close: July 10, 2009
form application 1
form application 2
* sile d/load kedua2 form di atas

Perbadanan Produktiviti Malaysia (Malaysia Productivity Corporation) NEW POSTED!!
date close: July 13, 2009
form application

date close: July 13, 2009

Keretapi Tanah Melayu (KTMB)
date close: July 15, 2009

Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ)
date close: July 17, 2009

Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE)
date close: July 17, 2009

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA)
date close: July 20, 2009


Koperasi UTM Bhd (KUTMB)
date close: July 20, 2009
form application

P/s: sile klik nama company utk melihat iklan jawatan kosong..
~slmt maju jaya~

knduri lagi..fuhhh~


ni la aktiviti aku n famili sbtu n ahad smlm.. hr jumaat kul 6ptg lps aku blk kje, terus gerak ke serting hilir, umh maklong aku sbb sbtu esoknye cousin aku, cik ekin nk btunang.. penuh ngn kehijauan hhoohohoo.. pas knduri je ade sesi basah lak, anak2 buah bermandi manda dlm kolam kecik, klaka btol.. esoknye lps knduri setel kami pun gerak pulang ke pj.. then kitrg smpat singgah kt ulu bendul jap tuk melahap doyan 'durian la..' n smbil meneruskan sesi fotografi kami.. sile kan mnjamu mata ye..



P/s: kalu nk off sound kt slide ni, just click kt symbol speaker kt left side bw h tu.. thx 4 viewing..

Friday, July 3, 2009

cuppies da dtg !!


lawo x my cuppies tu?? hehhehehe.. 4 my lovely cousin yg akn btunang pd esok hr.. tema biru ijau.. sumenye ade 26pcs = RM45 + delivery RM10.. kak reen ade hal td n xpat dtg, so die wakilkan husband nye yg anto.. cuppies da dpt, so skrg nk kne tggu brownies dr miss hunny lak.. jap lg nk pick up kt subang.. tpakse la amek awal sbb aku nk gerak awal gak ke serting ptg kang.. pak kal la knduri nye esok.. kalu ahad lek2 aje he3..
Photobucket

Thursday, July 2, 2009

Ikatan Shawl


1. Pakai selendang seperti biasa,pastikan sebelah pendek dan sebelah lagi panjang.
2. Tarik bahagian selendang yang pendek ke atas kepala dan semat dgn jarum peniti agar kemas.
3. Tarik pula bahagian selendang yang panjang ke atas.
4. Seterusnya, selitkan di bawah leher.
5. Kaut keseluruhan selendang ke hadapan dan kepitkan pada pengepit rambut yang bersesuaian seperti dalam gambar.

1. Pakai selendang seperti biasa,pastikan sebelah pendek dan sebelah lagi panjang.
2. Tarik bahagian selendang yang pendek ke atas kepala dan semat dgn jarum peniti agar kemas.
3. Tarik pula bahagian selendang yang panjang ke atas dan kemaskannya. biarkan saja kedudukan selendang longgar seperti dalam gambar.

1. Pakai selendang seperti biasa,pastikan sebelah pendek dan sebelah lagi panjang.
2. Tarik bahagian selendang yang pendek ke atas kepala dan semat dgn jarum peniti agar kemas.
3. Tarik pula bahagian selendang yang panjang ke atas.
4. Seterusnya, selitkan di bawah leher.

Sumber: nonacantek.instyle

Step 1 - Pakai selendang separuh panjang (mcm dlm gambar)
Step 2 - Pinkan bahagian pendek ke bahu.
Step 3 - Utk bahagian panjang tu, lipat dua supaya tidak terlalu besar. Pegang lipatan utk dililitkan.
jika selendang anda kecik, tak payah lipat dua. terus jek lilit
Step 4 - Bawa naik lipatan tadi mula dari bawah dagu ke atas kepala (basic lilit).
Step 5 : Pinkan baki lilitan tadi. Siap!

Step 1 - Lipat selendang anda ala 3 segi (mcm lipat tudung biasa)
Step 2 - Pakai selendang yg dah dilipat tadi, pun mcm pakai tudung biasa. Pastikan sebelah panjang, sebelah pendek.

Step 3 - Pinkan bahagian pendek.
Step 4 - Lilitkan bahagian panjang.
Step 5 - Lebihan lilitan tu, anda boleh selitkan ditepi pipi, atau guna penyepit, atau apa2 ikut kreativiti masing2. Siap!
♥ style ni lebih sesuai jika guna selendang jenis pashmina

Step 1 - Pakai selendang sebelah panjang dan sebelah pendek.
Step 2 - Selepas dah pinkan bahagian pendek, ambik bahagian panjang dan lilitkan di belakang leher, sampai ke bahu yg lagi satu (bukan atas kepala).
Step 3 - Pinkan lebihan lilitan tadi. Siap!

Step 1 - Mcm biasa, pakai sebelah panjang dan pendek.
Step 2 - Pinkan bahagian pendek, belitkan bahagian panjang.
Step 3 - Sematkan jarum peniti (atau boleh guna brooch kecik) lilitan atas kepala utk mengelakkan selendang jatuh. Siap!
selendang yg dililit akan berbuai2 ditiup angin bila korang jalan2

Step 1 - Pakai selendang sebelah panjang, sebelah pendek.
Step 2 - Yang pendek tu, tarik ke belakang supaya bahagian belakang anda cantik. Kemudian, amek yg bahagian panjang dan lilit selendang macam biasa.
Step 3 - Lebihan lilitan tadi, bawa naik ke tepi kepala (macam nak lilit lagi skali). Sematkan hujung selendang dengan jarum. (posisi utk disemat sama cam tangan model dlm gambar) Siap!

Lilitan Dua Kali
Step 1 - Pakai selendang sebelah panjang, sebelah pendek.
Step 2 - Bahagian pendek tu pinkan di bahu.
Step 3 - Bahagian panjang, lilit macam biasa.
Step 4 - Lebihan lilitan dibawa naik ke atas kepala. Sematkan jarum peniti betul2 atas kepala. Siap!
♥ Khas utk anda yg bersaiz XS @ XXS
♥ Boleh juga diaplikasikan jika selendang anda terlalu panjang.

Tudung Bidang (any size)
Step 1
i) Pakai tudung dari bahagian tepi (tak perlu lipat apa2). Pastikan sebelah dia sangat pendek.
ii) Pastu tarik yg bahagian panjang supaya dua lapisan bertindih antara satu sama lain (utk lebih kemas, buat supaya dua bucu hampir bertindih)
Step 2 - Lilitkan bahagian panjang tadi. Pastikan lapisan bucu bawah tu berada di belakang anda.
Step 3 - Pinkan lebihan lilitan tadi dengan kemas. Siap!

Step 1 - Lipat selendang anda seperti ditunjukkan dalam gambar.
Step 2 - Pakaikan sebelah sangat pendek, sebelah panjang.
Step 3 - Lilitkan bahagian panjang.
Step 4 - Letakkan dan pegang lebihan lilitan di bahu (tak perlu pin lagi)
Step 5 - Bawa naik selendang yg labuh tu ke atas lilitan yg anda pegang tadi. Bawa naik ikut citarasa anda. Kalau suka labuh, bawa naik sikit jek. (vise versa)
Step 6 - Pinkan skaligus dengan yg anda pegang tadi + yg anda bawa naik (jimat brooch beb. hihi)

Step 1 - Pakai selendang sebelah pendek, sebelah panjang.
Step 2 - Pegang yg panjang tadi, belitkan ke belakang leher. (bukan lilit atas kepala)
Step 3 - Lepas dibelit, berehat sebentar. hehe. (sebenarnya terlebih gambar. ampun..)
Step 4 - Pastu, belit lagi skali macam Step 2 tadi. Jangan ketat2 plak ye.
Step 5 - Pinkan belitan tadi dari belakang skaligus ngan bahagian pendek tadi. Perhatikan tangan kanan model pegang bahagian pendek, dan tangan kiri dia pegang belitan dari belakang kemudian pinkan skaligus. (sekali lagi, jimat brooch yaww). Siap!
♥ sesuai utk selendang panjang dan lebar
♥ jika selendang anda jenis yg kembang, style ni memang sesuai sangat sbb ianya mengurangkan kadar pengembangan akibat dibelit 2 kali ;)

Sumber: kedai gunting

Photobucket

Wednesday, July 1, 2009

fast food again ~


adoyai cmne nk kuwus ni?? smlm aku lak yg bengkok.. blk keje je kne pau ngn famili den.. waaaaaaa!! skali kne bapak mahalnye.. padahal aku mkn pun xabes.. sbb aku xbpe minat la ngn recipe spicy dwg yg br ni.. xtau la korg2 minat lak.. tp aku lg suke yg dlu punye.. sape la punye idea nk ubah2 tu kn? makin xsedap jadinye.. neway xpe la asalkn dpt blanje famili sndiri skali skala, at les dwg rs yg aku mhargai dwg.. syg sume! mmmuaahhhh~
Photobucket

Sticky NOTE

http://www.emocutez.com
to all my followers & my silentz reader also..
click HERE for my wedding invitation..