Friday, October 29, 2010

pukul 3pg~~


salam to all.. i noe sume org especially my silent reader mesti ternanti2 my entri kn? ye la da dkt 5bln jugak la aku xmenulis.. kalu dulu2 masa zaman muda (skrg semakin muda ok =p) teringat time cuti penggal akhir tahun.. naik je tahun br mula la tulisan aku senget benget mengalahkan cakar ayam.. tudung kt kpala pun mcm nk xnk je melekat kt kepala ni.. mne x nye, time cuti skolah da lame xmenulis la konon.. pakai tudung pun sekali skala je kan? xtau la u all cmne.. tu pasal la sume nye serba xmnjadi.. seb baik blog ni menaip kalau x cmne la gamaknye tulisan aku.. 5bln tu..huhuhuhu.. ape la yg den merepek pg2 buta ni..??

skrg jam kt laptop da pukul 3.45am.. pukul 3 pagi (nyanyi cm lagu p.ramlee tu.. maklum la skrg kan bln kenangan beliau..) cait!! merepek lg~~ sbnrnye aku br je abes mengemas tudung2 ku & preparing utk bazaar esok sambil mengupdate juge di blog (BISMINA COLLECTION) tu yg jd agak kemerengan sket tu.. pnat jugak la mengemas walaupun stok xbyk mcm org len.. haishhhhhhh cmne la keadaan kami esok ye.. msti klaka sbb ni la 1st time nk bkk bazaar.. selama ni on9 shop je.. skrg ni ade rezki sket nk kuar modal.. so sape2 yg da dkt kt area kota tinggi ni jmput2 la menjenguk kami di bazaar kota tinggi (Jalan Sungai, kat jambatan) setiap hr jumaat, sabtu & ahad ye.. cr je khemah yg ade signboard Bismina Collection tu.. kalau da jmpe jgn xreti membeli belah bersama kami pulak.. stok sume cun2 belaka & semestinye ade menawarkn diskaun juge.. kami juge akan buat reward point yg masih dlm pembikinan lg.. tp jgn risau sape2 yg penah membeli belah dgn kami sblm ni pun otomatik dpt point dr pembelian sblm ni.. nanti kan je ok.. tu la tanda pghargaan kami.. so jgn lupe utk serbu kami di bazaar & juge di blog: www.bismina.blogspot.com =) JUMPE LAGI

Tuesday, May 25, 2010

aku yg bizi~


hai.. nama sy Gaga.. nk b'kenalan??
(jmpe ikan laga ni time nk anta borang ke Luas smlm..10rggt je..)

uishhh.. da lame jugak aku xpost entri br kt blog ni.. utk pgetahuan sume, hrni da genap 2bln 2minggu 5hr (26may2010) usia perkahwinan ku.. da abes bizi ngn majlis sndiri, kene bizi ngn majlis org lak.. mggu ni je ade 2jmputan - pasangan wan & leen dr skola teknik n shakila & bakal suami dr skola rendah.. insylh kalu xde aral melintang sampai la aku n asben ke mjlis korang tu sbb kbetulan kitrg ade kt kl skrg ni.. minggu dpnnye pulak majlis azura jamal kt dewan kelana jaya.. tp kmungkinan besar aku xpat dtg.. so nk mntak maap la awal2 ek.. ade rezki nti kita jmpe.. utk majlis odey & abe kt kuantan nti pun aku xpat nk promise dlu.. sbb skrg tgh bizi nk uruskan bisnes sate kt kota tinggi tu.. skrg ni aku tgh cuti sbb nk kemas brg2 kt umah pj ni.. tgk la betapa seleraknye bilik ni ngn hadiah2 yg dpt time kawen hrtu.. ade separuh lg kt umh kota tinggi.. kalu bisnes sate da setel nti br bley pk nk sewa umh pulak n angkut sumenye..


kotak rice cooker pun jd meja lappy.. isk3 teruk btol aku ni ;p

Wednesday, April 7, 2010

..imegresen oh imegresen~


huhuhuhuhuhu.. slmt btemu kmbali.. smalam 06.04.10 genap sudah sbulan aku menikah ngn laki aku.. cptnye mase blalu.. skrg aku still lom decide nk terima offer job dr bos aku tu.. bkn pe, keadaan yg wat aku serba slh nk kmbali bkerja atau jd suri umh cm skrg smbil tlg famili laki aku meniaga sate.. ditelan mati mak, diluah mati bpk lak.. haish..!! yg tu ckp begitu, yg ni ckp begini.. knpius btol.. tp hrp2 la dwg sume dpt mghormati ape je kptsn aku nti.. oh ye.. aku, laki aku ngn bpk mertua aku g imegresen kt pekan rabu td.. rmi btol bsesak2 kt sne td.. smpi2 da pkul 11lebeh.. dpt lak num utk pkul 2ptg.. menganga la kejap kitrg td.. turun mkn nth bape kali.. akhirnye paspot siap pkul 5ptg, lgsg offday meniaga sate hrni.. yeehuuuuuu!! wat paspot tu pun tuk senang aku nk blk sgapore jenguk sedara mara belah laki aku kt sne nti.. kalu ade rezki bley gak terbang jauh sket.. honeymoon lg laaa.. hehehhehe..

428 minus 41 = ?? (nk kematu punggung kitrg menunggu..heheh)

break hours.. xtau nk watpe so kitrg decided tuk melepak di kaki 5 aje..

Saturday, March 20, 2010

azue & adlin


perghhhhhhh!! lega btol rasenye bile majlis kt due2 belah pihak da setel.. sume beban da lps.. mmg btol2 legaaa... huhuhuhu.. skrg fokus kt famili baru pulak.. pasni jd org johor la aku.. tp senin ni nk blk kl jap nk amek sijil nikah.. kalu x alamatnye xpegi honeymoon la kami sbb takut kne tangkap basah lak nti.. potong stim je kn? kn? hehehheheh.. ape2 pun aku nk share kt sume org gmbo2 time majlis kt umh aku & kt kota tinggi.. setinggi penghargaan pd sume yg sudi hadir memeriahkan mjlis kami.. yg xpat dtg tu msti tgh bz ngn keje msg2 kn..? its ok kami phm.. so hrni da genap 14hr kami hidup sbg suami isteri.. bahagia sangat2.. doakan kami spy tabah menempuhi ranjau alam perkahwinan n bahagia smpai bile2.. amin ya rabbal 'alamin.. slmt mncuci mata ye..









gmbo2 len buleh tgk kt 'MUKABUKU' norbaizura ar..
tggu pic2 honeymoon kami pulak ye (T,+)

Thursday, January 28, 2010

First Giveaway : KhairunKraf


hrni boss outstation to penang.. so bley la merayau jap n usha ape blogger laen tgh update.. mcm2 crite ade.. smbil tu tgh cr idea nk wat diy guestbook tuk majlis kawen aku nti.. usha sane usha sni tetibe tjumpe 1 entri ni,
"JOIN my Giveaway!!
Will be close 31 January 2010..
Click here or click image sebelah kiri (yang ada pic buger,etc)

Kalau makin ramai yang join, saya tak akan ragu-ragu nak tambah hadiah saguhati,
hadiahnya...rahsia..tunggu...

Hadiahnya ialah CAR SIGN"

waaaaahhhh.. mcm menarik aje.. tgk kreativitinye mghasilkan idea2 tuk car sign tu pun mmg dasat2 belaka.. xpercaya?? tgk pic kt bwh ni..

my 1st ranking.. like it very much!

yg ni pun not bad.. tggu da beranak nti nk order kt sni.. hehe

more car sign yg lawo2: here

so i've decided tuk join contest ni jugak.. saje suke suki mne tau ade rezeki bley menang.. wahhh gitu.. doa2 kan la ye.. ape2 pun kite tggu je la ape kputusannye nti.. pd u all yg nak join pun still available lg, b4 31hb jan 2010.. just click dis n enjoy urself.. =)

kt bwh ni adlh cara2 tuk join contest beliau..


1) Jadi follower beliau
2) Link kan blog beliau dalam blog list u all..
3) Buat 1 post dalam blog u all tentang giveaway ni.. jgn lupa letak pis atas tu sekali.. then, letak link http://khairuncraft.blogspot.com/ kat post tu ye..
4) Copy pic kt atas tu, dan letak jugak kat side bar blog u all.. biasa org guna html kan.. ni kira u all add image la kat ruang "Add a Gadjet" yang edit layout tu..
5)Tinggalkan comment kat post ni, link yang u all dah buat post pasal giveaway ni..

My CAR SIGN wording:
MRSBONG nak join giveaway!
Word: We're just MARRIED!
Color:
pink (of cos.. ngeeee)

P/s: Kalu xmenang pun xpe, i totap nk order jugak nti.. thx khairuncraft =)


Monday, January 25, 2010

invitation


attention plezzzz..

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

my invitation card yg xseberapa..
click on map for "PEMBESARAN"..
pd yg ingin 'memesan' dis kad by post, sila send ur address plez..
nk by hand pun bleh..
anda semua dijemput hadir..
xkire bangse, pangkat, tua or muda..
kite kan 1malaysia.. =)
harap sudi memeriahkan majlis..

theme: gold & white

theme: silver & black




P/s: di hrp pengapit jgn over shadow dr pengantin ye.. kikikiki

http://www.emocutez.com

Friday, January 22, 2010

streeeeeeeeesss menggila!!!


tensen.. tensen.. tensen..!!
adoyai nape la stress sgt ni?? makin da dkt hrnye makin pecah kpale otak aku ni.. seb baek ade teman2 pghibur yg slalu mndukung dr blkg.. ribuan trimas pd u all sume yg sanggup mlayan otak yg xkeruan aku ni.. tp ape2 pun aku kne cover cun.. kne steady n slumber mcm xde ape2 yg blaku.. tp makin lame makin srabut otak den ni ha..


hr yg dihitung genap lg 44hr.. mak aih 44hr??? mcm seriau pun ade bile dgr tggl 44hr lg.. slalunye org kaitkan ngn mcm2 44hr ni.. dlm pantang la knduri arwah la.. tgk2 hr ni pun genap 44hr aku nk menikah.. nth knape aku boleh 'ter'rajin lak nk tulis blog hrni.. myb my boss tgh outstation kut so ade mase nk mngular (bkn hr2 ke aku mngular???) hahhhaha.. tibe2 teringat kt fatehah, adek boss aku yg 1lg time die praktikal kt opis ni bln lps.. boleh dikatekan tiap2 hr kitrg ronda pekan shah alam ni jln2 cr mkn.. mklum la bile da ade mbe kt opis aku pun mule la melangkah besar sket.. kikikiki.. ape2 pun mmg besh la time mkn pun ade mbe teman.. tp skrg aku kmbali single mingle di opis.. tu yg makin stress kut..

tgk la tu.. bapak den pun wat muke streesssssssssssssss.. sian kt die sbb lps ni kne jadik 'sponsor' besar tuk majlis kawen anak die.. tu yg wat muka tu hoohohohohoo.. sori dad i dont mean it tp aku totap nk cantas wit die jugak nti.. (jahat punye anak) =P

mggu lps aku ngn en tunang pegi mncuci mata kt ikea.. byk bnde kne beli nti.. IKEAAAAAAAAAA!! tunggu kedatanganku bln 2 nti.. (sbnrnye nk tggu green light dr pen'sponsor' besar tu jek.. huhuhu..)

ni la die mr & mrs SPONSOR.. jgn marah ye mak abah.. ampun kan kakak.. tp i really need u & ur cash plessssssssssssss.. gmbo ni pun time mborong sakan kt JJ pyramid 1jan lps sambil2 cuci mata tgk org jatuh maen ice skating.. lps tu kitrg g mamam, then time tu la mak dpt call from my pak teh.. bwk khabar buruk.. pak cik DIN pegi mgadap ke rahmatullah.. mmg tkejut n tkesima kami sume time tu.. abah bwk kete pun mgigil ape tah lg mak kt sblh tu.. masuk ni, dah 3org adek beradik mak yg 'pegi'.. innalillahiwainnailaihiroojiuun.. mlm tu jugak kami berangkat ke kg n arwah dikebumikan pagi nye hr sbtu..arwah meninggalkan seorg isteri n sepasang anak berumur 3&5tahun.. kesian sgt sbb dowg xtau ape2 lg.. mngikut kate atuk, arwah cume mengadu sakit dada je sblm mhembuskan nafas terakhir pd senja jumaat tu.. polis nk wat postmortem pun adek beradik laen xnk.. yg da pegi biar je la pegi.. atuk je yg smpat mngadap arwah.. tp kami skeluarga dpt jmpe arwah mase knduri sedara di kelana jaya 5hr sblmnye.. time tu terdetik jugak kt ati, mcm ade yg xkena ngn arwah.. ceria semacam siap suh snapkan gmba die pulak tu.. mmg touching bile teringatkan blk.. tp da ajal, aku boleh sedekahkan doa n fatihah je kt arwah.. smoge rohnye dicucuri rahmat n ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. AMIN..

balik pd crite asal.. streeeeeeeeesss menggila!!!
jgn takut kwn2 ku.. gmbo di atas hanya lah salah 1 cr mghilangkan stress aje.. bkn mumia ok.. huhuhuhu.. mne la tau bile tgk gmbo aku cmtu ade producer pggl suh aku wat casting jd mumia la pulok.. kakakakakkaah!! yg beshnye, spatutnye wat dlm 15mnt je tp terOVER syok pulak sampai tertdo gue dibuatnye kt dpn hall.. tgk2 jam da kul 3 pg.. bile tgk keliling da xde org aku pun pecut la 100km gaye bebas terus naik ke bilik.. pg esoknye mak aku crite punye la paya nk kejut aku bangun mlm tu.. myb sbb jarang dpt layan masker.. bile da dpt terus hilang stress smpi tdo mati.. hohohohooho..

ni pulak kisah aku time fitting gown kt umh yann.. mmg cntek sgt gown tu.. tggu la fully makeup skali 30hb ni tuk photoshoot outdoor pre-wedding kt putrajaya.. xsabar btol nk jd cinderella yg chubby!! heehhehhee.. so pd u guys tlg la advice me to less stress sbb kalu xpat tdo yg cukup gmbo pun jd kacau bilau nti.. ohhh NOOOOOooo~

P/s: ok kite smbung lg next ntri soon.. my invi card?? so watch out!!

Sticky NOTE

http://www.emocutez.com
to all my followers & my silentz reader also..
click HERE for my wedding invitation..